Orechiette met broccoli

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/01/2009 - 21:16
Bereidingswijze
In de pan: helft van boter, in kleine stukjes gesneden ansjovis, knoflook, in stukje gesneden steel van de broccoli en de spaanse pepertjes.
Deksel op de pan en ongeveer 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing, de laatste 4-5 minuten de broccoliroosjes mee laten koken.
Pasta en roosjes afgieten, een beetje kookvocht opvangen.
Pasta en roosjes in de andere pan gooien, mengen, rest van de boter toevoegen en als het je nog wat droog lijkt: opgevangen kookvocht toevoegen. Naar smaak peper en zout erbij.
Een flinke handvol parmezaanse kaas toevoegen, roeren en serveren met de rest van de kaas in een schaaltje voor de liefhebber.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Simpel, lekker en goedkoop. Ik ben zelf geen ansjovis-favoriet, maar in dit recept is het niet overheersend en voegt het precies toe wat nodig is. Laat je niet `verneuken` door de simpelheid, het is echt lekker!
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten voor 4 personen:

2 grote stronkjes broccoli
2 grote tenen knoflook, gepeld en gehakt
8 ansjovisfilets
2-4 kleine gedroogde rode Spaanse pepertjes, verkruimeld
4 flinke klonten boter
500 gram gedroogde orechiette (kon ik niet vinden, schelpjesmacaroni deed het ook prima)
zout en zwarte peper, liefst uit de molen.
2 flinke handenvol parmezaanse kaas
Leuke tips
Ik had me braaf aan de hoeveelheden gehouden en voorzichtig 1 chilipepertje gebruikt, maar dat worden er volgende keer (ik blijf een voorzichtig mens) 1,5.
Omdat ik groente erg lekker vind, gebruik ik volgende keer meer broccoli en minder pasta, maar dat is natuurlijk eigen smaak en keuze.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1364118
Homepage ID
1413141
Smaak
N
Teller
1948
Bron
ik zou het niet meer weten......
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Roosjes van de broccoli afsnijden, wassen en wegleggen, niet te groot.
Steel schillen, harde stronk afsnijden en weggooien, steel in kleine stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
contagio
Gelegenheid