Bereidingswijze
Bodem:
Beboter de bakvormen en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in
Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom
Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!
Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen!
Schep het beslag in 3 bakvormen. Hiervoor heb ik 3 verschillende grote vormen gebruikt.
Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C
De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken)
Laat de biscuit afkoelen op een rooster
Bokkenpootjesvulling:
Slagroom kloppen met slagroomversteviger en een beetje suiker
Bokkenpootjes verpulveren in keukenmachine
Verpulverde bokkenpootjes door de slagroom scheppen
Iedere bodem snij je in 2 of 3 lagen. Om en om heb ik aardbeienjam en de bokkenpootjesvulling gesmeerd.
Toen dit klaar was heb ik de twee repen chocolade gesmolten in de magnetron. Let hierbij goed op. Als je chocolade in de magnetron smelt blijft het de vorm behouden. Kijk dus regelmatig of de chocola gesmolten is zodat deze niet verbrand doordat je de chocola te lang in de magnetron hebt gedaan.
De gesmolten chocola heb ik over de taart gegoten.
Daarna heb ik de taart versiert met taartversiering.
Bovenop de taart heb ik de zoenen neergezet en daartussen de barbie. De benen van de barbie heb ik in plastic gewikkeld.
Over de barbie heen heb ik de marsepein gelegd met aan het eind de staart die ik een klein beetje op de taart heb laten leunen zodat deze er niet af valt.
De marsepein heb ik ingesmeerd met de gemolten chocola en daarop weer roze versiering gestrooit.
Beboter de bakvormen en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in
Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom
Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten!
Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen!
Schep het beslag in 3 bakvormen. Hiervoor heb ik 3 verschillende grote vormen gebruikt.
Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C
De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken)
Laat de biscuit afkoelen op een rooster
Bokkenpootjesvulling:
Slagroom kloppen met slagroomversteviger en een beetje suiker
Bokkenpootjes verpulveren in keukenmachine
Verpulverde bokkenpootjes door de slagroom scheppen
Iedere bodem snij je in 2 of 3 lagen. Om en om heb ik aardbeienjam en de bokkenpootjesvulling gesmeerd.
Toen dit klaar was heb ik de twee repen chocolade gesmolten in de magnetron. Let hierbij goed op. Als je chocolade in de magnetron smelt blijft het de vorm behouden. Kijk dus regelmatig of de chocola gesmolten is zodat deze niet verbrand doordat je de chocola te lang in de magnetron hebt gedaan.
De gesmolten chocola heb ik over de taart gegoten.
Daarna heb ik de taart versiert met taartversiering.
Bovenop de taart heb ik de zoenen neergezet en daartussen de barbie. De benen van de barbie heb ik in plastic gewikkeld.
Over de barbie heen heb ik de marsepein gelegd met aan het eind de staart die ik een klein beetje op de taart heb laten leunen zodat deze er niet af valt.
De marsepein heb ik ingesmeerd met de gemolten chocola en daarop weer roze versiering gestrooit.
Afbeelding
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze taart heb ik gemaakt voor mijn dochtertje haar verjaardag. Ze wilde graag een zeemeermintaart en die heeft ze gekregen. Ze was er blij mee.
Ingrediënten
bodem:
10 eieren
300 gr. suiker
250 gr. bloem
50 gr. maizena
2 zakjes vanillesuiker
zout
Vulling:
250 ml slagroom, stijf geklopt
1 zakje slagroomversteviger
1 pak bokkenpootjes
aardbeienjam
2 repen pure chocolade
4 zoenen
hartjessnoepjes
versiering
200 gram marsepein (te koop bij Jamin)
10 eieren
300 gr. suiker
250 gr. bloem
50 gr. maizena
2 zakjes vanillesuiker
zout
Vulling:
250 ml slagroom, stijf geklopt
1 zakje slagroomversteviger
1 pak bokkenpootjes
aardbeienjam
2 repen pure chocolade
4 zoenen
hartjessnoepjes
versiering
200 gram marsepein (te koop bij Jamin)
Hulpmiddelen & keukengerei
3 verschillende grote springvormen
barbie
barbie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1361609
Homepage ID
1418273
Smaak
Z
Teller
2708
Bron
Bodem en vulling: deleukstetaarten.nl Ontwerp is mijn eigen idee
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid