Italiaanse Kalfslappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/07/1998 - 00:00
Bereidingswijze
Snij de kalfslappen in flinke dobbelstenen. Verhit de boter en de olie en bak de dobbelstenen vlees er onder voortdurend omscheppen snel goudbruin in.

Strooi er ui en knoflook over.

Schep alles enige malen goed om en doe er dan de stukjes tomaat bij. Schep alles opnieuw om en strooi ( liefst met een zeefje ) de bloem erover.

Schep alles weer enige malen goed om en schenk er vervolgens de warme bouillon en de wijn bij.

Roer alles goed en laat het even doorkoken. Temper daarna de warmtebron en laat alles gedurende 1,5 uur heel zachtjes stoven.

Voeg na 1 uur oregano, basillicum, citroensap en peper naar smaak toe.

Schep alles weer goed om en voeg wat extra bouillon of bouillon en wijn toe indien er al te veel vocht verdampt en de saus te dik wordt.

Blijf tijdens het stoven regelematig roeren om het aanzetten van de saus aan de bodem van de pan te voorkomen.


Smul ze !!
Afbeelding
Italiaanse Kalfslappen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk Italiaans stoofpot, waarbij je de warmte proef en de geuren ruikt van het zonnig Italie. Het is net alsof je er even op vakantie bent.
Ingrediƫnten
* 600 gram kalfslappen

* 50 gram boter

* 2 eetlepels olijfolie

* 1 kleine ui gesnipperd

* 4 grote rijpe tomaten ontveld en vruchtvlees in blokjes gesneden

* 1 eetlepel bloem

* 2,5 deciliter bouillon ( eventueel van tablet of korrels )

* 1,5 deciliter rode wijn, bij voorkeur chainti

* 1 theelepel oregano

* mespuntje gedroogd basilicum

* 2 eetlepels citroensap

* beetje peper
Leuke tips
Kan met rijst, gebakken of gekookte aardappels en een heerlijke Italiaanse sallade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1358602
Homepage ID
1416849
Smaak
H
Teller
8843
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
40
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Uit
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ger1958