Bereidingswijze
zout
2 el speculaaskruiden
100 g bruine basterdsuiker 1 el melk
200 g Zelfrijzend Bakmeel
125 g roomboter
Zeef het bakmeel met een mespunt zout boven een kom.
Snijd de boter en met 2 messen in kleine stukjes door het meel.
Voeg de suiker, de melk en de speculaaskruiden toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in huishoudfolie, 30 min. in de koelkast rusten.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Vorm kleine balletjes ter grootte van een knikker van het deeg, leg ze op het bakblik en druk ze iets plat.
Bak de nootjes in de oven in ca. 15 min. bruin
af en toe even kijken .
2 el speculaaskruiden
100 g bruine basterdsuiker 1 el melk
200 g Zelfrijzend Bakmeel
125 g roomboter
Zeef het bakmeel met een mespunt zout boven een kom.
Snijd de boter en met 2 messen in kleine stukjes door het meel.
Voeg de suiker, de melk en de speculaaskruiden toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in huishoudfolie, 30 min. in de koelkast rusten.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Vorm kleine balletjes ter grootte van een knikker van het deeg, leg ze op het bakblik en druk ze iets plat.
Bak de nootjes in de oven in ca. 15 min. bruin
af en toe even kijken .
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Hulpmiddelen & keukengerei
voorverwarmde oven 175 gr.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1355930
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
196
Bron
een gezellige Sinterklaasavond
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid