Bereidingswijze
Klop boter en suiker me de mixer licht en romig. Klop de eierdooiers er een voor een door. Voeg de sinaasappelrasp toe. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Meng het bakmeel met de speculaaskruiden. Spatel de eiwitten en het bakmeelmengsel afwisselend en in gedeelten door het eierdooiermengsel. Schep het beslag in een ingevette cakevorm (circa 2 liter inhoud) en bak de cake in ca 1 uur lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 170 graden celcius. Als er een, in de cake gestoken spies er schoon uitkomt, is de cake gaar.Laat de cake iets afkoelen, haal hem dan uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen. Garneer evt met gekonfijte sinaasappel
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en niet alleen met sinterklaas!
Ingrediƫnten
250 gr boter . 175 gr fijne tafelsuiker . 5 eieren gesplitst . geraspte schil van 1 sinaasappel . zout . 250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd . 1 theelepel bakpoeder . 2 eetlepel speculaaskruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm ca 2 liter
Leuke tips
gekonfijte sinaasappel: snijd 2 kleine ongeschilde sinaasappelen in dunne schijfjes. Breng 250 gr. kristalsuiker aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Leg de schijfjes in de suikerstroop en laat ze op een zacht vuur ca 20 min tegen de kook aan zacht worden. Laat ze in de suikerstroop afkoelen en daarna op een rooster uitlekken
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1355921
Homepage ID
879812
Smaak
A
Teller
1583
Bron
libelle 49 van 2008
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid