Sintcakejes lactosevrij

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/29/2008 - 13:44
Bereidingswijze
Ei even loskloppen.
Zeef suiker en speculaaskruiden bij het eimengsel.
Loskloppen met de mixer op de hoogste stand tot het beslag als een lint van de kloppers valt.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erover en spatel het met een metalen lepel goed door elkaar tot een glad beslag.

Schep de vormpjes voor driekwart vol met het beslag.
Garneer met een paar amandelen.
Bakken in de oven in 20 - 25 minuten. Even laten staan en dan de cakes uit de muffinvorm halen en op een rooster af laten koelen.

Variatie 1: garneren met geconfijte gember i.p.v. amandelen.
Variatie 2: walnoten fijnhakken en mengen met een stevige lepel honing. Na 20 min. bakken de cakejes uit de oven halen, bestrijken met noten/honing mengsel en nog 5 minuten terug in de oven. Daarna af laten koelen.

Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
lactosevrije cakejes op basis van biscuitdeeg
Ingrediƫnten
1 ei
35 gr. bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
kofielepel koek- en speculaaskruiden
40 gr. zelfrijzend bakmeel
garneer amandelen

8 papieren cakevormpjes
muffinbakvorm
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1355878
Homepage ID
1415431
Smaak
Z
Teller
4119
Bron
zelf basisrecept van biscuitdeeg aangepast
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Papieren vormpjes in muffinvorm plaatsen (hoeven niet te worden ingevet).
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
inet2
Gelegenheid