Pepernotencake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/26/2008 - 21:49
Bereidingswijze
Klop de boter met mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg suiker en speculaaskruiden toe en meng het geheel tot een gladde massa. Mix één voor één de eieren erdoor en klop het geheel daarna gedurende 5 minuten tot een glad beslag. Voeg cakemeel en melk in gedeelten toe. Meng met een spatel de pepernootjes erdoor. Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel erover. Bak de cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
* 200 g cakemeel
* 200 g suiker
* 2 eetl. speculaaskruiden
* 200 g roomboter
* 3 eieren
* 50 ml. melk
* 1 zakje amandelschaafsel
* 100 g pepernootjes (kruidnootjes)
Leuke tips
Niet alleen lekker in Sinterklaastijd!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1355788
Homepage ID
28490
Smaak
Z
Teller
6298
Bron
Koopmans
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
67
Aantal reacties
10
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 gr. C. Vet de cakevorm in, en bestrooi de binnenkant met 2/3 van het amandelschaafsel. Houd 1/3 achter voor de bovenkant van de cake.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
wilma_hoeve
Gelegenheid