Bereidingswijze
In kom doen: roomkaas, sjalot, peterselie, zout en peper. Door elkaar mengen. Plakjes deeg in vieren snijden. Roomkaasmengsel erover verdelen.
Boven 2 kommetjes ei splitsen. Randen van deegvierkantjes bestrijken met eiwit. Vierkantjes dubbelvouwen. Randen aandrukken.
Aan lange kant met mes deeg insnijden, zodat "tandjes" ontstaan.
Ingesneden kant iets uit elkaar trekken.
Dooier loskloppen. Hanekammen bestrijken met eidooier en ca 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven. (hetelucht ca 180 graden)
Boven 2 kommetjes ei splitsen. Randen van deegvierkantjes bestrijken met eiwit. Vierkantjes dubbelvouwen. Randen aandrukken.
Aan lange kant met mes deeg insnijden, zodat "tandjes" ontstaan.
Ingesneden kant iets uit elkaar trekken.
Dooier loskloppen. Hanekammen bestrijken met eidooier en ca 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven. (hetelucht ca 180 graden)
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Ingrediƫnten
3 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 takje peterselie
1/2 sjalotje
50 g verser roomkaas
zout, peper
1 ei
1 takje peterselie
1/2 sjalotje
50 g verser roomkaas
zout, peper
1 ei
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1355741
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
944
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de plakjes bladerdeeg in ca 10 minuten ontdooien. Knip de peterselie fijn. Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid