Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Met vormpjes figuurtjes uitsteken en deegfiguurtjes op bakplaat leggen. Ei loskloppen en deeg ermee bestrijken. Suikerparels erop strooien en licht aandrukken. In midden van oven taaitaai in ca. 10-15 min. bruin en gaar bakken. Taaitaaifiguurtjes op rooster laten afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Ingrediënten
250 g bloemenhoning 2 eieren 350 g bloem, gezeefd 1 eetlepel kaneelpoeder 1 theelepel kardemom 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel bakpoeder 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels (culisuiker)
Hulpmiddelen & keukengerei
plasticfolie uitsteekvormpjes (doorsnede 5-7 cm) bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1355661
Homepage ID
1334680
Smaak
A
Teller
679
Bron
ah
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In mengkom honing en 1 ei door elkaar roeren. In kom bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en mespunt zout omscheppen. Bloemmengsel met houten lepel door honingmengsel roeren tot samenhangend geheel ontstaat. Handen met bloem bestuiven en deeg tot deegbal kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in koelkast laten rusten
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid