Bereidingswijze
Suiker + room + roomboter + maïzena (eventueel vervangen door melk of koffieroom) in ruime pan met dikke bodem doen en op zacht vuur laten smelten en inkoken. Vooral goed blijven roeren.
Wanneer druppels suikerstroop in een kopje koud water heel blijven en stevig kleverig aanvoelen, pan van vuur nemen, de suikermassa flink roeren en kloppen tot de kleur van de suikermassa troebel wordt en er zich langs de kant van de pan kristallen gaan afzetten.
Nu de suikermassa snel in beboterde vormen gieten, die op bakpapier klaarstaan. Laat de massa voldoende afkoelen, daarna de vormen loshalen van het papier. Als de borstplaat hard genoeg is, ook de vormen er af halen.
Wanneer druppels suikerstroop in een kopje koud water heel blijven en stevig kleverig aanvoelen, pan van vuur nemen, de suikermassa flink roeren en kloppen tot de kleur van de suikermassa troebel wordt en er zich langs de kant van de pan kristallen gaan afzetten.
Nu de suikermassa snel in beboterde vormen gieten, die op bakpapier klaarstaan. Laat de massa voldoende afkoelen, daarna de vormen loshalen van het papier. Als de borstplaat hard genoeg is, ook de vormen er af halen.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
500 gr kristalsuiker of
250 gr kristalsuiker + 250 gr basterdsuiker of
500 gr witte basterdsuiker
2 à 2½ dl room of slagroom
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel maïzena
mespunt zout
boter om de vormpjes in te vetten
voor smaakjes:
Vanille borstplaat
1 uitgekrapt vanillestokje of
4 zakjes vanillesuiker
Koffie borstplaat
1 flinke el oploskoffie
mespunt cacaopoeder
Chocolade borstplaat
3 el (± 40 gr) cacaopoeder
mespunt oploskoffie
Gember borstplaat
fijngesneden gember (pas na het koken toevoegen aan vanille borstplaat)
250 gr kristalsuiker + 250 gr basterdsuiker of
500 gr witte basterdsuiker
2 à 2½ dl room of slagroom
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel maïzena
mespunt zout
boter om de vormpjes in te vetten
voor smaakjes:
Vanille borstplaat
1 uitgekrapt vanillestokje of
4 zakjes vanillesuiker
Koffie borstplaat
1 flinke el oploskoffie
mespunt cacaopoeder
Chocolade borstplaat
3 el (± 40 gr) cacaopoeder
mespunt oploskoffie
Gember borstplaat
fijngesneden gember (pas na het koken toevoegen aan vanille borstplaat)
Hulpmiddelen & keukengerei
borstplaatvormpjes
houten lepel
bakje koud water
bakpapier voor onder de vormpjes
pan met dikke bodem
houten lepel
bakje koud water
bakpapier voor onder de vormpjes
pan met dikke bodem
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1355631
Homepage ID
1415074
Smaak
Z
Teller
5828
Bron
recept van mijn moeder
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
borstplaatvormpjes invetten
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid