Bereidingswijze
Kneed de broodmix met 300 ml water en laat het deeg een half uur rijzen onder een schone theedoek. Verdeel het deeg in 16 bolletjes en laat deze nog 15 minuten rijzen onder de theedoek.
Verwarm de oven voor op 225graden. Bekleed een ovenrooster met bakpapier. Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje aan het deeg (= het neusje). Druk steeds twee rozijntjes als oogjes in het deeg
Bestrijk de lijfjes van de egels (op het hoofdje na) dun met ei en bestrooi 8 egeltjes met geraspte kaas en 8 met sesamzaad. Bak de egels in 15 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm de oven voor op 225graden. Bekleed een ovenrooster met bakpapier. Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje aan het deeg (= het neusje). Druk steeds twee rozijntjes als oogjes in het deeg
Bestrijk de lijfjes van de egels (op het hoofdje na) dun met ei en bestrooi 8 egeltjes met geraspte kaas en 8 met sesamzaad. Bak de egels in 15 minuten goudbruin en gaar.
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Superleuk om je kind te laten uitdelen op school!
Ingrediƫnten
500 gr broodmix wit
32 rozijnen
1 ei, losgeklopt
3 el geraspte belegen kaas
3 el sesamzaad
300 ml water
32 rozijnen
1 ei, losgeklopt
3 el geraspte belegen kaas
3 el sesamzaad
300 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
schone theedoek
oven
schone theedoek
oven
Leuke tips
Je kunt ook sesamzaad gebruiken als "naaldjes" van de egel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1355322
Homepage ID
1414624
Smaak
A
Teller
1044
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid