Sinterklaascakejes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/15/2008 - 17:49
Bereidingswijze
Vul de papieren cakevormpjes voor 2/3 met het cakebeslag.
Bak de cakejes in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.


Verdeel de marsepein in meerdere stukken om zo meerdere kleurtjes te maken.
Doe er per stuk marsepein een paar druppeltjes kleurstof bij.


Als het marsepein hierdoor wat kleverig wordt, herstel je dit met wat poedersuiker.
Als je alle kleuren marsepein hebt gemaakt kan je de mijter, haar en baard maken van de sint.



Als de cakejes zijn afgekoeld maak je het glazuur. Doe dit volgens recept van de verpakking. Als het glazuur af is moet je deze wel snel verwerken, anders wordt deze hard, waardoor je de marsepein er niet in vast kunt zetten.


Smeer de bovenkanten van de cakjes in met het glazuur. Druk nu je marsepeinen vormpjes zo op de cakejes dat deze in het glazuur worden gedrukt en er een sinterklaas ontstaat.


Laat dit geheel uitharden en je sinterklaas cakejes zijn klaar!



Afbeelding
Sinterklaascakejes
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
Cakemix
Mini cake-vormpjes (papieren, 12 stuks)
Gebak-gazuur poeder (Baukje)
Blanke marsepein
Kleurstof (voor levensmiddelen)
Bereidingstijd
0-10 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1355313
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
330
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak het beslag voor de cake volgens de wekwijze op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid