Bereidingswijze
• Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met suiker tot een dik en lichtgeel mengsel. Klop de mascarpone in delen door de eidooiers en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
• Meng de espresso met de likeur.
• Verdeel de helft van de speculaasjes in stukken over 4 schaaltjes of glazen en besprenkel deze met de helft van de espresso. Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak met de overige speculaasjes, espresso en het overige mascarponemengsel nog een laag.
• Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met chocolade-pepernoten. Ga naar mijn Boodschappenlijst
NAGERECHT
4 Personen
20 minuten
+ 2 uur
• Meng de espresso met de likeur.
• Verdeel de helft van de speculaasjes in stukken over 4 schaaltjes of glazen en besprenkel deze met de helft van de espresso. Schep de helft van het mascarponemengsel erop. Maak met de overige speculaasjes, espresso en het overige mascarponemengsel nog een laag.
• Bestrooi de bovenzijde met de cacaopoeder en laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met chocolade-pepernoten. Ga naar mijn Boodschappenlijst
NAGERECHT
4 Personen
20 minuten
+ 2 uur
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Ingrediënten
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers
50 g suiker
250 g mascarpone
75 ml espressokoffie
4 el amaretto
12 speculaasjes
2 el cacaopoeder
chocolade pepernoten (Super de Boer)
Extra nodig: 4 schaaltjes
1 zakje vanillesuiker
2 eidooiers
50 g suiker
250 g mascarpone
75 ml espressokoffie
4 el amaretto
12 speculaasjes
2 el cacaopoeder
chocolade pepernoten (Super de Boer)
Extra nodig: 4 schaaltjes
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1355239
Homepage ID
545771
Smaak
A
Teller
8651
Bron
lekker leven van super de boer
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid