Bereidingswijze
halveer de peren ,schil ze en verwijder de klokhuizen .wrijf de peren in met citroensap.klop in een kom de boter met de amadelspijs met de handmixer tot een romige massa.klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem ,de speculaaskruiden, een mespunt zout en de jam toe.klop alles tot een mooi beslag.schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in,met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.zet de vorm op het rooster inhet midden van de oven en bak de taart in ca.50 min goudbruin en gaar.laat de taart in de vorm afkoelen.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
al vast een tip voor de sint.
Ingrediƫnten
5 kleine handperen
1 el citroensap
150 g zachte boter
150 g amandelspijs
4 eieren
150 g bloem
1 el speculaaskruiden
4 el abrikozenjam
1 el citroensap
150 g zachte boter
150 g amandelspijs
4 eieren
150 g bloem
1 el speculaaskruiden
4 el abrikozenjam
Hulpmiddelen & keukengerei
lage taartvorm,doorsnede c.a.26 cm
mesje
mesje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1355079
Homepage ID
1353591
Smaak
Z
Teller
3371
Bron
ah/internet.
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven op 160 C.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid