Bereidingswijze
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Water op laag vuur verwarmen, gelatine uitknijpen en al roerend, van het vuur, in het warme water oplossen. Slagroom met de suiker en kaneelpoeder tot dikke lobbige room kloppen en afgekoeld (lauw) gelatinemengsel er luchtig door spatelen. Mousse over 4 glazen of schaaltjes verdelen en in de koeling zetten om op te stijven, liefst minimaal 4 uur. Bestrooi bij serveren met kaneelsuiker.
Spatel desgewenst de koekkruimels van 4 kaneelkoekjes door de lobbige room.
Spatel desgewenst de koekkruimels van 4 kaneelkoekjes door de lobbige room.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 blaadjes gelatine
2 eetl. water
3 eetl. suiker
2 theel. kaneelpoeder
250 ml slagroom
kaneelsuiker: voeg naar smaak kaneelpoeder aan poedersuiker toe
2 eetl. water
3 eetl. suiker
2 theel. kaneelpoeder
250 ml slagroom
kaneelsuiker: voeg naar smaak kaneelpoeder aan poedersuiker toe
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1354403
Homepage ID
1412526
Smaak
Z
Teller
386
Bron
mijn kookschrift AH
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid