Pepernoten (suikervrij)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/06/2008 - 21:04
Bereidingswijze
Boter en moutstroop in deegkom zacht laten worden in de magnetron. Zout en melk erbij en goed doorroeren. Bakmeel en speculaaskruiden samen zeven, alles samenvoegen en goed kneden. Minumaal 3 uur laten rusten in de koelkast.
Oven voorwarmen op 170° C. bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg nogmaals kneden en balletjes draaien ter grootte van een knikker. Balletjes gelijkmatig op de bakplaat leggen en de pepernoten in ± 20 minuten gaar bakken.

Laat de pepernoten niet te donker worden, want dan krijgen ze een bittere smaak.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
100 gram boter/margarine
125 gram moutstroop
50 mililiter melk of karnemelk
snufje zout
250 gram zelfrijzend bakmeel
15 gram speculaaskruiden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1353978
Homepage ID
1219412
Smaak
A
Teller
4038
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
louis8
Gelegenheid