Bereidingswijze
Boter en moutstroop in deegkom zacht laten worden in de magnetron. Zout en melk erbij en goed doorroeren. Bakmeel en speculaaskruiden samen zeven, alles samenvoegen en goed kneden. Minumaal 3 uur laten rusten in de koelkast.
Oven voorwarmen op 170° C. bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg nogmaals kneden en balletjes draaien ter grootte van een knikker. Balletjes gelijkmatig op de bakplaat leggen en de pepernoten in ± 20 minuten gaar bakken.
Laat de pepernoten niet te donker worden, want dan krijgen ze een bittere smaak.
Oven voorwarmen op 170° C. bakplaat bekleden met bakpapier. Deeg nogmaals kneden en balletjes draaien ter grootte van een knikker. Balletjes gelijkmatig op de bakplaat leggen en de pepernoten in ± 20 minuten gaar bakken.
Laat de pepernoten niet te donker worden, want dan krijgen ze een bittere smaak.
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
100 gram boter/margarine
125 gram moutstroop
50 mililiter melk of karnemelk
snufje zout
250 gram zelfrijzend bakmeel
15 gram speculaaskruiden.
125 gram moutstroop
50 mililiter melk of karnemelk
snufje zout
250 gram zelfrijzend bakmeel
15 gram speculaaskruiden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1353978
Homepage ID
1219412
Smaak
A
Teller
4038
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid