Bereidingswijze
Verwarm de oven voor. Rol of druk het deeg uit op de ingevette bakplaat tot een plak van ca. 1 cm dik (ca. 30x30 cm). Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, bestrooi met de speculaastopping en druk dit goed aan.
Snijd het deeg met een pizzasnijder in ca. 15 stukjes. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie gedurende 30 minuten rijzen. Bak in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat het brood afkoelen, trek de broodjes van elkaar los en bestrooi met poedersuiker.
Snijd het deeg met een pizzasnijder in ca. 15 stukjes. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie gedurende 30 minuten rijzen. Bak in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat het brood afkoelen, trek de broodjes van elkaar los en bestrooi met poedersuiker.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk voor bij de koffie, als zoet tussendoortje of als variatie bij de broodmaaltijd
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
350 g Koopmans Mix voor Meergranenbrood
1,9 dl (190 ml) handwarm
water
50 g boter
150 g rozijnen
50 g gebroken hazelnoten
geraspte schil van een sinaasappel
Voor de speculaastopping:
100 g Koopmans Mix voor Meergranenbrood
50 g boter
10 g speculaas-/ koekkruiden
40 g bruine basterdsuiker
1 ei
poedersuiker
350 g Koopmans Mix voor Meergranenbrood
1,9 dl (190 ml) handwarm
water
50 g boter
150 g rozijnen
50 g gebroken hazelnoten
geraspte schil van een sinaasappel
Voor de speculaastopping:
100 g Koopmans Mix voor Meergranenbrood
50 g boter
10 g speculaas-/ koekkruiden
40 g bruine basterdsuiker
1 ei
poedersuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Elektrische oven: 200 graden
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1353898
Homepage ID
1410100
Smaak
H
Teller
1026
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de rozijnen ca. 30 minuten wellen; laat ze uitlekken en dep ze droog. Doe de 350 g broodmix, het water en de boter in een beslagkom. Kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met huishoudfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Meng de rozijnen, de gebroken hazelnoten en de geraspte sinaasappelschil door het deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met huishoudfolie, nog 15 minuten rijzen bij kamertemperatuur
Bereid intussen de speculaastopping: snijd de boter in kleine blokjes, voeg de speculaas-/koekkruiden, de 100 g broodmix en de bruine basterdsuiker toe en meng tot een kruimelige, strooibare massa
Meng de rozijnen, de gebroken hazelnoten en de geraspte sinaasappelschil door het deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met huishoudfolie, nog 15 minuten rijzen bij kamertemperatuur
Bereid intussen de speculaastopping: snijd de boter in kleine blokjes, voeg de speculaas-/koekkruiden, de 100 g broodmix en de bruine basterdsuiker toe en meng tot een kruimelige, strooibare massa
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid