Appeltjes met speculaaskruim en vanilleroom

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/05/2008 - 14:19
Bereidingswijze
Roer de custard en de suiker glad met 4 el melk. Breng de rest van de melk en de koffieroom al roerend aan de kook, roer het custardpapje erbij en kook het al roerend 2-3 minuten door. Laat de saus al roerend afkoelen.
Schep de appel met speculaaskruimeltjes op bordjes of in schaaltjes en schenk er wat vanilleroom bij
Afbeelding
Appeltjes met speculaaskruim en vanilleroom
Aantal personen
6.00
Ingrediënten
250 g Koopmans Mix voor Speculaas
750 g kleine appels
100 g rode druiven zonder pit
50 g gele basterd- of rietsuiker
85 g roomboter
1 zakje amandelschaafsel
1½ el custard
2 el suiker
2 dl melk
2 dl koffieroom
Hulpmiddelen & keukengerei
appelboor
oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1353895
Homepage ID
1410100
Smaak
A
Teller
185
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 175°C
Warm de oven voor. Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in smalle partjes. Halveer de druiven. Meng het fruit met suiker en schep het in een ovenschaal.
Strooi de Mix voor Speculaas in een kom en snijd de roomboter hierin met 2 messen klein. Kneed het met de vingertoppen tot een kruimelig deeg dat lijkt op koekkruimels. Voeg het amandelschaafsel toe. Verdeel de kruimeltjes over de appels.
Zet de schaal 45 minuten in de oven of tot de kruimeltjes knapperig en bruin zijn. Laat het gerecht buiten de oven 15 minuten doorgaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
ina6
Gelegenheid