Bereidingswijze
De suiker en de cacao goed vermengen, het water toevoegen en de massa langzaam verwarmen en onder nu en dan roeren helemaal laten oplossen, daarna aan de kook brengen. De oplossing laten inkoken.
De dikte beoordelen door telkens het pannetje van het vuur te nemen, de lepel erdoor te halen en te letten op de 3 laatste druppels, die van de lepel lopen. Zodra deze korte draadjes met een bolletje trekken, de massa snel roerend laten afkoelen tot ze begint te krassen. De massa uitgieten in natgemaakte of beboterde borstplaatringen of vormen die stevig op beboterd vetvrij (bak)papier gedrukt wordt.
Zodra op de borstplaat witte vlekjes komen, de vorm rechtop zetten en het papier eraf trekken.
De borstplaat laten afkoelen en voorzichtig uit de vorm halen
De dikte beoordelen door telkens het pannetje van het vuur te nemen, de lepel erdoor te halen en te letten op de 3 laatste druppels, die van de lepel lopen. Zodra deze korte draadjes met een bolletje trekken, de massa snel roerend laten afkoelen tot ze begint te krassen. De massa uitgieten in natgemaakte of beboterde borstplaatringen of vormen die stevig op beboterd vetvrij (bak)papier gedrukt wordt.
Zodra op de borstplaat witte vlekjes komen, de vorm rechtop zetten en het papier eraf trekken.
De borstplaat laten afkoelen en voorzichtig uit de vorm halen
Aantal personen
0.00
Ingrediƫnten
50 gr suiker
5 gr cacao
3 Ć 4 lepels water
5 gr cacao
3 Ć 4 lepels water
Hulpmiddelen & keukengerei
borstplaatvormen of -ringen
koekvormpjes kan ook
koekvormpjes kan ook
Bereidingstijd
10-20 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1353599
Homepage ID
1410100
Smaak
Z
Teller
208
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid