Bereidingswijze
.
Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Kruidnootjes met chocolade: Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk of witte chocolade. Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet water
Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Kruidnootjes met chocolade: Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk of witte chocolade. Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet water
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zachte boter, 2 eetlepels, speculaaskruiden, zout, 3 eetlepels melk, een ingevette bakplaat
250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram donkere basterdsuiker, 100 gram zachte boter, 2 eetlepels, speculaaskruiden, zout, 3 eetlepels melk, een ingevette bakplaat
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, oven
Bereidingstijd
20-30 min
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1353227
Homepage ID
1410100
Smaak
A
Teller
172
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid