zachte broodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/08/2008 - 22:07
Bereidingswijze
al de ingredieènten mengen ,maar het eigeel is voor de broodjes aan de bovenkant in te smeren en eiwit mag ook in het deeg.een zachte deeg maken .mag niet te plakkerig zijn (zo nodig wat bloem toevoegen)laten rijzen.kleine bolletjes maken nog ééns laten rijzen.
kaas prakken met een vork en peterselie fijn snijden en bij het kaas voegen .de bolletjes vullen met de kaas en insmeren met eigeel .de broodjes op een bakplaat zetten(bakpapier niet vergeten)nog ééns laten rijzen en bakken op 180graden totdat ze ooi bruin zijn en loskomen aan de randjes.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
je kan deze broodjes zonder vulling maken,maar ik maak ze met turkse kaas of gehakt(beetje pikant).
Ingrediënten
6eieren-2 blokjes gist-2kilo bloem-1 bakpoeder-1 pickwickglas olie-een half glas lauw water voor het gist op te lossen-3 afgestreken eetlepels fijne suiker-3 pickwickglazen lauw melk-500gr.magere verse kaas (ik koop het bij de aldi)-2eetlepels zout.
vulling:turkse witte kaas en peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
deegroller
Leuke tips
met salade of turkse thee.wij eten het ook soms met tzaziki.
ps.als de broodjes uit de oven zijn neem je een vochtige doek en leg het op de broodjes ,zo worden ze zacht aan de bovenkant.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1353021
Homepage ID
1088915
Smaak
Q
Teller
3754
Bron
kenissen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
sibel01
Gelegenheid