Bananenpudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/02/2008 - 16:26
Bereidingswijze
Bereiding:
Pel de bananen en snijd er 1 in plakjes. Boen de limoenen schoon, rasp de schil er dun af en pers ze uit. Klop de eieren los in een kom.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korst van het brood. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster en maak er kruim van. Smelt de boter in een pannetje.
Klop de MonChou los. Prak de hele bananen fijn met het limoensap en de -rasp. Klop dit op met het ei, broodkruim, de yoghurt, MonChou, boter, suiker, kaneel en het vanille-extract en meng alles goed. Vet een ovenschaal in met boter en giet de bereiding erin. Zet de schaal 1 uur in de oven.
Afwerking: Neem de schaal uit de oven en laat de pudding 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Garneer het dessert met de plakjes banaan en munt.
Afbeelding
Bananenpudding
Aantal personen
0.00
Ingrediënten
5 rijpe bananen
2 limoenen
2 eieren
6 sneetjes oud witbrood
60 gram boter + extra om in te vetten
1 1/2 dl yoghurt

MonChou 100 grams verpakking
125 gram fijne tafelsuiker
0.33 theelepel kaneel
1 theelepel vanille-extract
takjes munt
Leuke tips
Tip: Dit gerecht is ook geschikt voor 4-6 kleine schaaltjes in plaats van 1 grote.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1352874
Homepage ID
1409919
Smaak
Z
Teller
2486
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
ladysuici
Gelegenheid