Bereidingswijze
spekjes niet te hard uitbakken,spekjes in kom en in spekvet de in kleine stukjes gesneden uien langzaam even, (dus niet gaar )roerbakken.van het vuur af, de ham erdoorroeren.
in kom de eieren schuimig kloppen,slagroom erbij, de met melk aangemaakte maizena meekloppen,zeezout(niet te royaal omdat het spek ook al zout is),versgemalen peper of indien wenselijk italiaanse kruiden en verse petersely toevoegen,, vermengen met de ham, spek,ui mix.met schaar lenteuitje kleinknippen en naar smaak toevoegen
bladerdeeg in de vormpjes, flinke lepel vulling er in, rand van deeg met water iets natmaken,de 4 puntenpakken en in elkaar draaien en snel de kanten dichtdrukken,(na een paar keer oefenen gaat dit goed)
buitenkant bestijken met geklopt ei, waarin citroen steakkruiden.
bakken per 10 tegelijk.
op bodem en het hoge rooster van de combioven,
150 C 30 minuten.
na 15 min. storten en laten afkoelen.
voor serveren, eerst even de bodemzijde 6 min. nabakken en de bovenzijde 3 min.
variatie.... ipv. ham en spek, een blikje zalm,of verse zalm in de oven voorgegaard, mosselkruiden,scheutje sherry en ipv. normale ui een rode ui nemen
in kom de eieren schuimig kloppen,slagroom erbij, de met melk aangemaakte maizena meekloppen,zeezout(niet te royaal omdat het spek ook al zout is),versgemalen peper of indien wenselijk italiaanse kruiden en verse petersely toevoegen,, vermengen met de ham, spek,ui mix.met schaar lenteuitje kleinknippen en naar smaak toevoegen
bladerdeeg in de vormpjes, flinke lepel vulling er in, rand van deeg met water iets natmaken,de 4 puntenpakken en in elkaar draaien en snel de kanten dichtdrukken,(na een paar keer oefenen gaat dit goed)
buitenkant bestijken met geklopt ei, waarin citroen steakkruiden.
bakken per 10 tegelijk.
op bodem en het hoge rooster van de combioven,
150 C 30 minuten.
na 15 min. storten en laten afkoelen.
voor serveren, eerst even de bodemzijde 6 min. nabakken en de bovenzijde 3 min.
variatie.... ipv. ham en spek, een blikje zalm,of verse zalm in de oven voorgegaard, mosselkruiden,scheutje sherry en ipv. normale ui een rode ui nemen
Aantal personen
50.00
Vertel iets leuks over dit recept
kleine hartige taartjes didgeridoodag 2008
Ingrediƫnten
5 pakjes roomboterbladerdeeg
4 pakjes houdbare slagroom
500 gr. achterham in snippers gesneden
1 kg. geschaafde kaas( mix van div kazen)
14-16 eieren
2 pakjes gerookte spekblokjes
6 uien
bos lenteuitjes
gekruid zeezout (als het maar zonder smaakversterker is)
citroensteakkruiden.
6 eetlepels maizena, aangemaakt met melk
kerstomaatjes voor event. garnering
4 pakjes houdbare slagroom
500 gr. achterham in snippers gesneden
1 kg. geschaafde kaas( mix van div kazen)
14-16 eieren
2 pakjes gerookte spekblokjes
6 uien
bos lenteuitjes
gekruid zeezout (als het maar zonder smaakversterker is)
citroensteakkruiden.
6 eetlepels maizena, aangemaakt met melk
kerstomaatjes voor event. garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
20 kleine bakvormpjes liefst met teflon bekleed ( 10 cm. doorsnee)
Leuke tips
als borrelhap kunnen de taartjes in 4 en gesneden worden
tip..bakken liefst 1 dag voor gebruik, nooit in de diepvries, maar wel in de koelkast 1 dag bewaren.
al bak je er nog zo veel, je komt altijd tekort.afname gegarandeerd!!!!
tip..bakken liefst 1 dag voor gebruik, nooit in de diepvries, maar wel in de koelkast 1 dag bewaren.
al bak je er nog zo veel, je komt altijd tekort.afname gegarandeerd!!!!
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1348197
Homepage ID
1401674
Smaak
H
Teller
1160
Bron
recept van oma
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bakblikjes invetten
oven voorverwarmen op 150 gr.
per pakje de bladerdeegplakjes laten ontdooien.
oven voorverwarmen op 150 gr.
per pakje de bladerdeegplakjes laten ontdooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid