Bereidingswijze
Meng het lamsgehakt met de knoflook, 1 tl mosterd, 2 tl water, versgemalen zwarte peper en zout. Vorm dan 4 langwerpige hamburgers.´
Verhit olijfolie in een steelpan en bak hierin de paprika met de ui tot deze glazig wordt. Voeg dan de paprikapoeder, gemalen kruidnagels en tomatenpuree toe. Bak even door en voeg dan de mosterd, ketchup, soja, rozemarijn, zout, suiker, azijn en water toe. Laat dit ongeveer 20 minuten inkoken. Voeg water toe als de saus te droog kookt.
Grill de hamburgers gaar in een grillpan.
Snijd de ciabattabroodjes door midden en leg in de oven tot deze knapperig zijn.
Verhit olijfolie in een steelpan en bak hierin de paprika met de ui tot deze glazig wordt. Voeg dan de paprikapoeder, gemalen kruidnagels en tomatenpuree toe. Bak even door en voeg dan de mosterd, ketchup, soja, rozemarijn, zout, suiker, azijn en water toe. Laat dit ongeveer 20 minuten inkoken. Voeg water toe als de saus te droog kookt.
Grill de hamburgers gaar in een grillpan.
Snijd de ciabattabroodjes door midden en leg in de oven tot deze knapperig zijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Enorm lekkere en kruidige kombinatie op de traditionele hamburger.
Ingrediënten
400 gr Lamsgehakt. 2-4 t Knoflook. 2 tl Mosterd. 2 tl Water. Versgemalen Zwarte Peper. Zout. Olijfolie. 4 Ciabattabroodjes. 8 schijfjes Tomaat. 24 Zwarte Olijven. Slablaadjes. 1 Rode Ui. 2 Rode Paprika. 2 tl Paprikapoeder. Snufje gemalen Kruidnagels. 1 el Tomatenpuree. 2 el Chiliketchup. 1 el Japanse Soja. 1 tl Rozemarijn. Snufje Zout. 1 el Suiker. 1,5 el Rode Wijnazijn. 2 Dl Water
Hulpmiddelen & keukengerei
Grillpan
Leuke tips
Leg op ieder bord een ciabattabroodje met de platte kant onder. Verdeel hierover eerst de olijven, daarna slablaadjes en vervolgens tomatenschijfjes.
Leg hierop de hamburger en daarna de tomatensalsa. Dek vervolgens af met de bovenste broodhelft
Leg hierop de hamburger en daarna de tomatensalsa. Dek vervolgens af met de bovenste broodhelft
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1340516
Homepage ID
107544
Smaak
P
Teller
1121
Bron
DN
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel en snipper de ui fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes (verwijder de zaadjes). Pel en snipper de knoflook. Snijd de olijven fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid