Italiaans Stoofvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 22:22
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper
Laat de olie en de boter heet worden, bak hierin het spek, de helft van de uien en de knoflook goudbruin.
Doe de stukken vlees erbij, bestrooi met marjolein en rozemarijn.
Laat dit onder voortdurend roeren zacht bakken.
De wijn in een apart pannetje tot de helft in laten koken.
De tomatenpuree met een eetlepel water verdunnen en samen met de wijn bij het vlees doen.
Aanvullen met water tot het vlees net niet helemaal onder staat.
Sluit de pan en laat het vlees twee uur smoren.
Voeg na die tijd champignons en de rest van de ui toe.
Nogmaals een half uur laten smoren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vlak voor het serveren de gehakt peterselie en nog twee eetlepels rode wijn toevoegen, hierna niet meer laten koken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een italiaanse runderstoofpot met rode wijn en veel tomaat.
Ingrediƫnten
500 gram runderriblappen
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
100 gram spekbrokjes
2 uien
1 teen knoflook
1,5 dl rode wijn
4 eetlepels tomatenpuree
12 champignons
marjolein
rozemarijn
peterselie
2 eetlepels rode wijn
zout
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Mes
Snijplank
Knoflookpers
Grote braadpan
Spatel
Leuke tips
Lekker met een goede pasta soort of chiabatta en een italiaanse salade of rauwkost.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
133054
Homepage ID
19559
Smaak
P
Teller
14575
Waardering aantal
2
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
63
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Uien schoonmaken en snijden
Vlees in grote dobbelsteentjes snijden
Knoflook schoonmaken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mattie