Rozijn-Abrikoosrepen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 22:03
Bereidingswijze
Laat de abrikozen uitlekken, bewaar het vocht. Leg ze in een pannetje en giet het water waarin ze zijn geweekt erbij tot ze net onder staan. Laat ze 5 min. sudderen, giet dan al het overtollige vocht af. Pureer ze met een vork of in een blender. Klop de olie door het mensel en laat het afkoelen.
Meng de andere ingredienten goed door de abrikozen.
Giet het mengsel in een bakblik (24x20 cm). Effen het oppervlak met een spatel.
Bak de koek 40-45 min. in een voorverwarmde oven op 220 graden tot hij stevig is. Laat hem een paar minuten afkoelen. Keer hem dan om op een rooster en laat hem helemaal afkoelen voordat u hem in repen snijd.
Vertel iets leuks over dit recept
In deze heerlijk sappige vruchtenrepen is het vet vervangen door gedroogde vruchtenpuree. Ze zijn ideaal als voedzaam tussendoortje (88 calorieen)
Ingrediƫnten
- 2 koppen gedroogde abrikozen, de hele nacht geweekt
- 1 el druivenpit- of zonnebloemolie
- 1 kop rozijnen zonder pit
- 1 kop ongekookt havermeel
- fijngeraspte schil van 1 citroen
(evt. 1/2 tl. geplette kardemomzaadjes)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
133052
Homepage ID
12192
Smaak
N
Teller
310
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Abrikozen laten weken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
linjo