Kruidkoek Met Vruchten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 21:52
Bereidingswijze
Giet 2,5 dl. appelsap in een steelpan met de pruimen, dadels en rozijnen. Breng de vruchten aan de kook. Dek de pan af en laat ze op een zacht vuurtje 15 min. pruttelen. Laat ze afkoelen.
Meng meel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment en zout.
Klop de olie, de rest van het appelsap en de hele eieren door het pruimenmengsel. Roer er het gekruide bloemmengsel door.
Klop de eiwitten tot ze stijf maar nog niet droog zijn. Schep de helft daarvan door het mengsel, schep vervolgens de rest er voorzichtig door.
Giet het mensel in een licht ingevette, met bloem bestoven taartvorm (16-18 cm. doorsnede) met anti-aanbaklaag.
Bak de koek 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 graden. De koek is gaar wanneer u er een breinaald in steekt en deze er schoon uit komt. Laat de koek nog een paar min. in de vorm, draai hem dan om op een rooster om af te koelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke sappige cake en een voedzaam tussendoortje. Maak er maar direkt twee, want niemand kan er vanaf blijven!
Ingrediƫnten
- 3,75 dl. appelsap
- 1/2 kop pruimen, ontpit
- 1/2 kop dadels, ontpit
- 1/3 kop rozijen, zonder pit
- 140 gram gewoon meel
- 140 gram volkorenmeel
- 2 tl. bakpoeder
- 2 tl. gemalen kaneel
- 1/2 tl. versgemalen nootmuskaat
- 1/4 tl. gemalen kruidnagel
- 1/4 tl. gemalen piment
- 1/4 tl. zout
- 2 el. druivenpit- of amandelolie
- 2 eieren, luchtig geklopt
- 4 eiwitten
- geconcentreerd appelsap (appeldiksap) om te glazuren.
Leuke tips
Variatie: vervang de pruimen door gedroogde abrikozen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
133051
Homepage ID
12192
Smaak
N
Teller
487
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
linjo