Kip Teriyaki

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 21:40
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet doormidden en leg de stukken in een kom.
Breng de ingredienten voor de marinade in een pannetje aan de kook. Laat de marinade afkoelen en giet hem dan over de kip. Laat het mengsel onder af en toe keren 2 uur of de gehele nacht marineren.
Haal de kip uit de marinade en schut het overtollige vocht af. Bewaar de marinade.
Doe de olie in een grote pan met anti-aanbaklaag. Laat de pan heet worden, voeg dan de kip toe. Bak het vlees 2-3 minuten tot het aan beide kanten bruin is.
Voeg de overgebleven marinade toe. Zet het vuur wat lager zodra het mengsel kookt en laat het 5 min. goed doorsudderen.
Leg het vlees op een warm bord. Laat het vocht in de pan op hoog vuur indikken en giet het vervolgens over de kip. Garneer het met citroen en peterselie.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In dit gerecht is het kippenvlees met een lekker laagje honing en sojasaus bedekt. Serveer het als lichte lunch of avondmaal.
(Aantal calorieen: 158 per persoon)
Ingrediƫnten
- 6 st. kipfilets a ca. 120 gr.
- olijf- of plantaardige olie
Voor de marinade:
- 3 el vloeibare honing
- 1,25 dl. tamari (Japanse sojasaus)
- 1,25 dl. droge sherry
- stukje verse gemberwortel van ca. 1 cm., vermalen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
- schijfjes citroen en peterselie, ter garnering
Leuke tips
Lekker met rijst en roergebakken groente.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
133049
Homepage ID
12192
Smaak
N
Teller
41786
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
114
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
linjo