Mediterrane Stoofschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 21:30
Bereidingswijze
Doe de zaadjes zonder olie in een pan met zware bodem en verhit ze tot de geur loskomt. Voeg dan de oregano toe en bak een paar seconden mee. Haal de pan van het vuur, plet de zaadjes met een vijzel en zet ze even opzij.

Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag. Fruit de ui een paar minuten zachtjes op matig vuur tot hij glazig is. Voeg knoflook, groene peper en 2 el bouillon toe. Bak nog eens 3 min. tot de ingredienten zacht zijn. Roer er dan het zaadjesmengsel door.

Voeg de pasta, aubergine, paprika, boontjes, aardappelen en tomaten toe. Breng deze aan de kook, dek de pan af en laat ze op matig vuur 10 min. koken.

Giet er de rest van de bouillon bij en voeg zout en peper toe. Breng het vervolgens aan de kook, dek de pan af en laat het 20 min. doorkoken. Voeg meer bouillon toe wanneer het mengsel er droog uitzien.

Kook de kool 2-3 minuten mee tot hij wat geslonken is, maar nog heldergroen. Dien het gerecht meteen op met zilvervliesrijst.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze overheerlijke vegetarische stoofschotel zit boordevol kleur en smaak en bevat zeer weinig calorieen (128 per portie!)
Ingrediƫnten
- 1 tl komijnzaadjes
- 2 tl korianderzaadjes
- 1 el sesamzaadjes
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 groene peper, ontzaad en gehakt
- 3,75 dl. groentebouillon
- 1 kop walnootpasta of vruchtvlees van een pompoen, in brokken gesneden
- 1 kleine aubergine, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in vierkantjes gesneden
- 175 gram gehakte sperciebonen
- 175 gram nieuwe aardappeltjes, in de schil
- blik (400 gram) gepelde tomatenstukjes
- zout en versgemalen zwarte peper
- 175 gram reepjes groene kool
Leuke tips
Variatie: gebruik 225 gram champignons in plaats van aubergine.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
133048
Homepage ID
12192
Smaak
N
Teller
4229
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
33
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
linjo