Asperges met ham, ei en kaassaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 21:12
Bereidingswijze
Kook de asperges in ca. 20 minuten gaar met wat zout en eventueel wat suiker. Maak terwijl de asperges koken een kaassaus. Laat 20 gram boter in een pannetje smelten en voeg al roerend 20 gram bloem toe. Voeg beetje bij beetje en al roerend 3 dl. bouillon en 1 dl. koksroom toe en daarna de helft van een zakje geraspte kaas.
Als de asperges gaar zijn, haal ze dan met de aspergetang uit de pan en leg ze naast elkaar op een aspergeschotel, leg de rolletjes ham aan het eind van de asperges, de fijngehakte eieren op de grens tussen asperges en ham en strooi tussen ham en ei wat fijngehakte peterselie. Geef de kaassaus apart.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Smullen voor liefhebbers.
Ingrediƫnten
1 kilo duimdikke asperges; zout; suiker; 250 gram beenham of achterham, niet te dun gesneden; 2 eieren; 2 takjes peterselie; 1/2 zakje geraspte kaas; 20 gram bloem; 20 gram boter; 3 dl. water; 1 dl. koksroom; 1/2 vleesbouillontablet.
Hulpmiddelen & keukengerei
Aspergeschaal (niet direct nodig, maar staat wel feestelijk).
Aspergetang (niet direct nodig, maar hoort bij het aspergeritueel). De in de handel zijnde aspergepannen vind ik zeer onhandig.
Leuke tips
Serveer de asperges met gekookte nieuwe aardappels.
Drink er een glas koele witte wijn bij en als dessert natuurlijk aardbeien met slagroom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
133047
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
7702
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de asperges en verwijder het harde onderstuk, ca. 3 cm. De eieren 8 minuten koken, pellen en fijn hakken. De hamplakken oprollen. De peterselie wassen en heel fijn snijden of hakken. Maak met 3 dl. water en een 1/2 vleesbouillontablet bouillon.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan