fleurette vert et jaune

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 18:25
Bereidingswijze
Pistachemousse: De wijn/melk/pistache massa inkoken tot advocaatachtige dikte. Dit af laten koelen en door de (luchtig geklopte) kwark spatelen. Hiervan twee bolletjes vormen met de ijslepel en midden op het bord leggen, waar al drie wafels (in stervorm) klaar liggen.
Bananencreme: Verwarm de bananencreme tot yoghurtachtige dikte. Giet deze om de pistachemousse heen, Laat de wafels zichtbaar
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
warme pistachemousse met bananencreme
Ingrediƫnten
200 gr verse pistache noten
3 dl witte wijn
3 dl melk
400 gr. kwark
24 oogvormige wafels (javaantjes)
4 dl bananenlikeur
4 cc tia maria
2 dl creme fraiche
4 gepureerde bananen
8 cc witte vinaigre
4 eetl. pistache noten voor garnering
24 plakjes banaan (2 bananen) voor garnering.
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer; ijslepel
Leuke tips
Leg tussen de wafels (zichtbaar) een plakje banaan (evt. genappeerd met likeur); De pistachenoten kunnen heel op of naast de plakjes banaan worden gelegd, ze kunnen ook grof gehakt over het gerecht heen worden gestrooid.
WIJN: Muscat de Rivesaltes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
133028
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
143
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pistachenoten zeer fijn malen en mengen met de melk en de wijn. 60 min. marineren.
4 bananen pureren en mengen met de bananenlikeur, tia maria, de creme fraiche en de vinaigre.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan