le boeuf aux quatre vents

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 18:09
Bereidingswijze
Ossehaas: als de filets niet zwaarder zijn dan 100 gr: 10 minuten pocheren in rode wijn (cotes du rhone villages). Warm houden, en vlak voor het serveren trancheren.
Saus: 2 eetl, fijngemalen avocadovlees menegen met 1 dl pocheervocht, 1 eetl, koriander, 2 theel dille en 2 theel. peterselie. Voeg er tenslotte 1 dl vleesfond bij: bindt de saus (bij voorkeur door inkoken).
Groentegarnituur: Pocheer de pastinaakreepjes 10 min. in groente fond, meng ze dan met de dressing.
Peper-paprikamousse: leg met de ijslepel op elk bord een bolletje mousse
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ossehaas in dille en rode wijn op spaetzele, pastinaakreepjes in mierikswortelsaus en peper-paprikamousse
Ingrediƫnten
800 gr ossehaas
1 l. rode wijn
4 eetl gehakte dille (4 eetl)
1 l. vleesfond
bouquet garni (wortel, ui, prei, selderij)
1 bosje koriander
1 avocado
2 theel. fijngehakte dille
2 theel. gehakte peterselie
0,5 l. groente fond
1 dl olijfolie
1 dl vinaigre
1 pastinaak
1 theel. geraspte mierikswortel
1 eetl. creme fraiche
1 groene en 1 gele paprika
1 theel. gemalen witte peper
4 eiwitten
citroensap
2 dl witte wijn (droog)
320 gr spaetzele
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer, zeef, ijslepel.
Leuke tips
WIJN: St Emilliion.
Leg het bolletje paprikamousse aan de bovenkant van het bord, de pastinaakreepjes aan de onderkant en het vlees op de spaetzele, tussen de mousse en pastinaak. Giet de saus over het vlees en een beetje links en rechts (tussen de mousse en de reepjes).
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
133027
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
1341
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vleesfond met bouquet 3 uur trekken en inkoken.
Snij de pastinaak in reepjes.
Maak de dressing voor de groentegarnituur van de olijfolie, de vinaigre, de geraspte mierikswortel en de creme fraiche
Pureer de paprika's, goed uit laten laten lekken, vermeng ze met de witte peper en vouw ze door de stijfgeslagen eiwitten. (bewaren in de koelkast).
Maak de spaetzele: een beslag van 250 gr bloem, 2 eieren, mespuntje zout en 1 dl water. Pers dit door een zeef rechtstreeks in koekend water: als ze gaar zijn met de schuimspaan uit de pan schappen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid