Mihoen Met Gemarineerd Varkensvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 16:20
Bereidingswijze
Serveer met mihoen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Gemarineerd varkensvlees: 3varkensfiletlapjes in dunne reepjes, 2 el ketjap (abc), 1 teentje knoflook, 1 el gembersiroop, 1 gesnipperd uitje. Meng alle ingredienten door elkaar en laat enkele uren afgedekt in koelkast staan, Roer af en toe om. Mihoen : 1 pakje bahmi speciaal van conimex, 100 gr magere spekblokjes, 1 prei in ringen , 1 grote ui gesnipperd, 1 rood pepertje zonder zaadjes in kleine ringetjes, 50 gr tauge, 150 gr mihoen. Laat groentemix wellen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Olie in wok verhitten. Vlees met marinade ongeveer 3 minuten op hoog vuur bakken.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
133003
Homepage ID
5310
Smaak
P
Teller
1394
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bak spekblokjes goed uit, Bak daarna de ui 2 minuutjes mee, dan de prei en de peper ook. Kook ondertussen de mihoen volgens gebruiksaanwijzing. Breek evt. voor het koken in kleinere stukjes. Voeg groentemix en kruidenmix uit pakje bahmi speciaal toe. Voeg mihoen en tauge toe en laat goed warm worden. Doe in schaal en houd warm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pg