pittige indiase tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 15:56
Bereidingswijze
Bak de ui met de knoflook in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de koriander, kummel en gember toe.
Pureer de gepelde tomaten en giet dit samen met de groentebouillon in de pan.
Voeg de sambal, balsamico azijn, zout en limoensap toe en wat suiker voor de smaak.
Zachtjes koken en verdeel het over de borden. Bestrooi elk bord met wat vers gehakte koriander en voeg een lepel creme fraiche toe. Serveer het met pikante kroepoek.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
*1 ui gesnipperd
*1 teentje knoflook
*1/2 theelepel gemalen koriander
*1/2 theelepel kummel
*? theelepel gember
*2 blikken gepelde tomaten (circa 700 gram)
*2 deciliter groentebouillon
*1 mespunt sambal
*2 eetlepels balsamico azijn
*zout
*1 eetlepel limoensap
*beetje suiker
*wat gehakte koriander
*creme fraiche
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
132998
Homepage ID
6336
Smaak
N
Teller
1987
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smullen_met_mireille