verborgen eitjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 15:51
Bereidingswijze
Kwarteleitjes in ruim kokend water ongeveer 3 minuten koken. Met koud water afspoelen en laten afkoelen. De eitjes pellen en droogdeppen. Gehakt, bieslook, Italiaanse kruiden en creme fraiche mengen en op smaak brengen met zout en peper. Gehakt in 12 porties verdelen. De eitjes met bloem bestuiven. Met bebloemde handen elk eitje in een portie gehakt vouwen, zo dat het eitje niet meer zichtbaar is. De gehakteitjes door het losgeklopt ei halen en dan door het paneermeel, nog een keer door het ei en het paneermeel, dan de olie verhitten tot 180 graden en maximaal vier eitjes tegelijk in ongeveer 3 minuten lichtbruin bakken.
Eitjes op keukenpapier laten uitlekken. Eventueel voor het serveren doormidden snijden.

Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
*12 kwarteleitjes
*300 gram rundergehakt
*1 eetlepel fijngesneden bieslook
*2 theelepels Italiaanse kruiden
*1 eetlepel creme fraiche
*zout en peper
*3 eetlepels bloem
*2 losgeklopte eieren
*paneermeel
*frituurolie
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
132995
Homepage ID
6336
Smaak
N
Teller
229
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smullen_met_mireille