vanillesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 15:45
Bereidingswijze
De melk, vanillestokje en 40 gram suiker aan de kook brengen. De eierdooiers loskloppen met 50 gram suiker en de nootmuskaat.
De hete vanillemelk al roerend over de eierdooiers schenken en dit mengsel terug in de pan schenken.
De saus al roerende op zacht vuur tot een creme laten binden. (de saus mag niet meer koken)
De saus zeven, en het vanillestokje leegkrabben en het merg door de saus roeren.
De saus al roerende laten afkoelen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
*5 deciliter volle melk
*1 opengesneden vanillestokje
*90 gram fijne tafelsuiker
*5 eierdooiers
*1/2 theelepel vers gemalen nootmuskaat
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
132991
Homepage ID
6336
Smaak
N
Teller
166
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smullen_met_mireille