kruidige pannenkoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 13:49
Bereidingswijze
3. Verhit de koekenpan en bestrijk met wat gesmolten boter of olie. Schenk er van het vuur af een beetje van het beslag in.
4. Maak met de pan een draaiende beweging, zodat het beslag zich over de bodem van de pan kan verspreiden. Doe er zo nodig nog wat van het beslag bij en draai nogmaals met de pan om een egale pannenkoek te krijgen.
5. Bak de pannenkoek ca 1 minuut op een matig vuur deze van de bodem loslaat en aan de bovenkant bijna droog is. Schud zo nodig wat met de pan of help voorzichtig door er met een spatel onder te steken. Draai het pannenkoekje met behulp van de spatel en bak zo de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
6. Leg ze op een ovenbestendig bord of in een ronde ovenschaal en dek ze af met aluminiumfolie. Houd de pannenkoeken warm in het midden van een matig warme oven.
De hoeveelheid melk bepaalt de stevigheid van de pannenkoek. Al naar gelang wat toevoegen of weglaten. Hoe dikker het beslag, des te steviger en dikker de pannenkoek zal worden. Om luchtige pannenkoeken te krijgen kan wat bakpoeder of backing soda (0,5 tl) worden toegevoegd.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
makkelijk, apart
Ingrediƫnten
  • 300 gr bloem of zelfrijzend bakmeel,
  • 2 eieren,
  • 3 tot 4 dl melk*,
  • 1 el olie,
  • 1 tl gemalen komijnzaad,
  • 1 tl gemalen korianderzaad,
  • 1 el gehakte peterselie,
  • 0,5 tl zout, olie om in te bakken


    * de melk kan worden vervangen door karnemelk.

  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Lunch/Brunch
    Recept ID
    132985
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    190
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    1. Doe de bloem in een mengkom en maak met een lepel in het midden een kuiltje.
    2. Voeg de eieren en kruiden toe. Schenk er al roerend de melk en olie bij. Meng alles tot een glad beslag. Dek de schaal met een doek af en laat het beslag een 1/2 uur rusten.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje