gelderse rozijnen pannenkoek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 13:28
Bereidingswijze
Dan de rest van de bloem en de boekweit erbij zeven en met de rest van de melk en de losgeklopte eieren in delen door het gistpapje roeren. Wat zout naar smaak toevoegen, evenals de gare rijst en de rozijnen.
Van dit beslag in een platte grote koekenpan met steeds 1 soepkopscheplepel beslag (op halfhoog vuur) dikke pannenkoeken bakken en deze tussen 2 borden warm houden.
De pannenkoeken met stroop serveren.
Vertel iets leuks over dit recept
Een stevige hap
Ingrediƫnten
  • 175g bloem
  • 15g gist
  • 0,5 l lauwe melk
  • 100g boekweit
  • 3 eieren
  • bakboter of -margarine
  • 100g gare rijst
  • 200g rozijnen
  • stroop
  • melk
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Regionaal
    Soort gerecht / gang
    Lunch/Brunch
    Recept ID
    132982
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    864
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    De bloem zeven, een kuiltje erin maken en hierin de gist verkruimelen. De melk erbij roeren, zodat de gist oplost. Dit 15 minuten op een warme plaats laten rijzen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje