Bereidingswijze
Een beetje van de melk eraf nemen en hierin de custardpoeder en de suiker oplossen. De melk met het vanillestokje aan de kook brengen. Als de melk kookt het vanillestokje verwijderen. Onder goed roeren de aangelengde custard aan de melk toevoegen en de aldus ontstane vla een minuut laten doorkoken. De flensjes bakken zoals staat aangegeven bij het flensjes recept. Een flensje op een bord leggen en bestrijken met de nog warme vla. Het volgend flensje er opleggen en dit met jam bestrijken. Dit proces herhalen tot de flensjes op zijn. Het laatste flensje niet bestrijken. Laat de flensjestaart tot gebruik afkoelen tot kamertemperatuur. Eventueel kan deze afgedekt in de koelkast worden gezet.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
zonnebloemolie
Voor de dikke vla:
1 vanillestokje
5 dl melk
30 g custardpoeder
15 g suiker
jam en poedersuiker
Leuke tips
SERVEREN
De taart voor het opdienen rijkelijk bestrooien met poedersuiker.
VARIATIES
Voor de hartige vulling kunt U een ragout nemen van kip, met blokjes ham of champignons. De blokjes moeten dan zeer klein worden gesneden, anders is het stapelen zo moeilijk!
De taart voor het opdienen rijkelijk bestrooien met poedersuiker.
VARIATIES
Voor de hartige vulling kunt U een ragout nemen van kip, met blokjes ham of champignons. De blokjes moeten dan zeer klein worden gesneden, anders is het stapelen zo moeilijk!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
132980
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
3490
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het vanillestokje overlangs inkerven, opdat tijdens het koken het merg eruit komt. Het flensjesbeslag maken zoals staat aangegeven bij het flensjes recept (wat ook op mijn page staat) en het beslag een half uur laten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht