bosbessenpannenkoeken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 13:15
Bereidingswijze
De eieren met de bloem, kokosvlokken, melk en zout in een kom doen en tot een dik beslag kloppen. De bosbessen uitzoeken, wassen en heel goed laten uitlekken. Daarna het vet in de koekenpan heet laten worden, er een beetje beslag in doen en de bessen in porties erop verdelen. De bessen meteen met een lepel een beetje in het nog vloeibare beslag drukken. Dan steeds een of twee eetlepels paneermeel erop strooien. Dat bindt het uitlopende bessennat. Net als alle vruchtenpannenkoeken worden ook bosbessenpannenkoeken op een laag vuur met de deksel op de pan gebakken, ze worden niet omgekeerd. Gelijk serveren en naar smaak met suiker bestrooien
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 3 eieren,
  • 200 gram bloem,
  • 50 gram kokosvlokken,
  • 0,5 liter melk,
  • 0,5 theelepel zout,
  • 500 gram bosbessen,
  • margarine, olie of vet voor het bakken,
  • 6 tot 8 eetlepels paneermeel om mee te bestrooien,
  • suiker om mee te bestrooien.
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Lunch/Brunch
    Recept ID
    132976
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    1916
    Waardering aantal
    1
    Waardering
    10
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    6
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje