Bierpannenkoeken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 13:14
Bereidingswijze
De bereiding is als bij een standaardrecept, alleen gebruik je maar de halve hoeveelheid melk. Hiervoor in de plaats komt het bier (evt. aangevuld met wat water als het beslag nog te dik is). Er moet een goed vloeibaar beslag ontstaan (niet te dik, en niet te dun). Roer alles goed door elkaar totdat er geen klontjes meer in voorkomen. (de rest van het pilsje drink je op tijdens het bakken...) Het bier maakt het beslag extra luchtig, en geeft er tevens een vleugje speciale smaak aan.
Vertel iets leuks over dit recept
Gekregen van een stel studenten
Ingrediƫnten
  • 1 pond bloem
  • 1 pond zelfrijzend bakmeel
  • 3 a 4 eieren
  • snufje zout
  • (halfvolle) melk
  • anderhalf pijpje bier/pils
  • boter
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Lunch/Brunch
    Recept ID
    132975
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    400
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    3
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje