Bereidingswijze
Zeef de bloem en klop hiervan onder toevoeging van de melk, eieren, zout en suiker een glad beslag. Verdeel het spek in zes gelijke porties. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in plakken.
Bak per pannenkoek eerst het spek uit in boter of olie, schep hierover een flinke lepel beslag uit, laat dit uitvloeien en druk hierin dan de plakjes appel. Laat de onderkant mooi bruin worden.
Laat de pannenkoek op een deksel glijden en keer deze boven de pan. Laat ook nu weer de onderkant mooi bruin bakken. Doe dit alles op een niet te hoog vuur.
Serveer de pannenkoeken met stroop.
Bak per pannenkoek eerst het spek uit in boter of olie, schep hierover een flinke lepel beslag uit, laat dit uitvloeien en druk hierin dan de plakjes appel. Laat de onderkant mooi bruin worden.
Laat de pannenkoek op een deksel glijden en keer deze boven de pan. Laat ook nu weer de onderkant mooi bruin bakken. Doe dit alles op een niet te hoog vuur.
Serveer de pannenkoeken met stroop.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
recept gekregen van buurvrouw Ina
Deze pannenkoeken zijn flink van formaat en een stevige hap. Als lunchgerecht is een pannenkoek waarschijnlijk meer dan voldoende.
Deze pannenkoeken zijn flink van formaat en een stevige hap. Als lunchgerecht is een pannenkoek waarschijnlijk meer dan voldoende.
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
132974
Homepage ID
8427
Smaak
N
Teller
411
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht