appel spekpannenkoek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 13:12
Bereidingswijze
Zeef de bloem en klop hiervan onder toevoeging van de melk, eieren, zout en suiker een glad beslag. Verdeel het spek in zes gelijke porties. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in plakken.
Bak per pannenkoek eerst het spek uit in boter of olie, schep hierover een flinke lepel beslag uit, laat dit uitvloeien en druk hierin dan de plakjes appel. Laat de onderkant mooi bruin worden.
Laat de pannenkoek op een deksel glijden en keer deze boven de pan. Laat ook nu weer de onderkant mooi bruin bakken. Doe dit alles op een niet te hoog vuur.
Serveer de pannenkoeken met stroop.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
recept gekregen van buurvrouw Ina
Deze pannenkoeken zijn flink van formaat en een stevige hap. Als lunchgerecht is een pannenkoek waarschijnlijk meer dan voldoende.
Ingrediƫnten
  • 200 gram bloem
  • 5 dl melk
  • 5 eieren
  • zout
  • suiker naar smaak
  • olie of boter om te bakken
  • 250 gram gerookt ontbijtspek
  • 4 stevige zure appels
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Lunch/Brunch
    Recept ID
    132974
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    411
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    3
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje