amandelpannenkoeken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 13:09
Bereidingswijze
Eieren met bloem, melk en zout goed kloppen. De amandelen in dunne reepjes snijden en in de oven goudgeel laten roosteren. De vijgen in dunne reepjes snijden. Amandelen, vijgen en krenten door het beslag roeren, dan het beslag even laten rusten zodat de ingredienten en beetje kunnen wellen. Nu in een kleine koekenpan olie heet laten worden en het beslag er in porties in doen. De pannenkoeken mogen niet te dik zijn. Ze worden langzaan op een laag vuur gebakken, dan opgerold en opdienen met suiker en kaneel
Vertel iets leuks over dit recept
bijzonder van smaak
Ingrediƫnten
  • 3 eieren,
  • 200 gram bloem,
  • 0,5 liter melk,
  • 0,5 theelepel zout,
  • 10 eetlepels gepelde amandelen,
  • 20 gedroogde vijgen,
  • 6 eetlepels krenten,
  • olie voor het bakken,
  • suiker en kaneel om te bestrooien.
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Lunch/Brunch
    Recept ID
    132973
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    465
    Waardering aantal
    1
    Waardering
    8
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    5
    Aantal reacties
    2
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje