salade met griekse yoghurt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:45
Bereidingswijze
Griekse yoghurt vermengen met olijfolie, zout en eventueel de tuinkruiden. Doe de yoghurt in een kommetje.

De ijsbergsla in reepjes,
de ui in dunne ringen
en de tomaten in partjes snijden.
De suiker en het zout oplossen in het sap van de citroen.
Daarna peper en olijfolie toevoegen en nog even kloppen tot een iets gebonden geheel.
Dit over de salade gieten en in een grotere kom mengen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
3 dl Griekse yoghurt,
1 eetlepel olijfolie,
1 theelepel zout,
eventueel bieslook/peterselie/selderie.

Een halve ijsbergsla,
1 ui,
2 tomaten.

Sap van een halve citroen,
1 eetlepel olijfolie,
een theelepel suiker,
zout en peper.
Leuke tips
Eet de salade met daarbij de yoghurt.

Het smaakt heerlijk met stokbrood of Turks brood, maar ook bij gebakken aardappelen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
132971
Homepage ID
19458
Smaak
N
Teller
6363
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rozemarijn