appelen in deeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:41
Bereidingswijze
Breng het water aan de kook in een pan met een dikke bodem en doe goed roerend er de boter, de suiker, het boekweitmeel, de eieren en de oranjesnippers bij. Roer alles net zolang door elkaar tot een dikke massa ontstaat. Schil de appelen en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Rol de appelen door een mengsel van kaneel en suiker en zet ze in een vuurvaste schaal. Vul de boorgaten met boter en overgiet de appelen met het kokendhete deeg. Laat de appelen vervolgens op een laag vuur gaar worden. In plaats van op laag vuur kunnen de appelen in deeg ook 25 minuten in een voorverwarmde warme oven (175 C) gezet worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeer appart gerecht
Ingrediƫnten
  • 4 deciliter water,
  • 120 gram boter,
  • 75 gram suiker,
  • 125 gram boekweitmeel, 4 eieren,
  • 1 eetlepel oranjesnippers,
  • 4 appelen,
  • 1,5 theelepel kaneel,
  • 2 eetlepels suiker,
  • boter.
  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Nagerecht
    Recept ID
    132970
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    103
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    0
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje