Bereidingswijze
Breng het water aan de kook in een pan met een dikke bodem en doe goed roerend er de boter, de suiker, het boekweitmeel, de eieren en de oranjesnippers bij. Roer alles net zolang door elkaar tot een dikke massa ontstaat. Schil de appelen en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Rol de appelen door een mengsel van kaneel en suiker en zet ze in een vuurvaste schaal. Vul de boorgaten met boter en overgiet de appelen met het kokendhete deeg. Laat de appelen vervolgens op een laag vuur gaar worden. In plaats van op laag vuur kunnen de appelen in deeg ook 25 minuten in een voorverwarmde warme oven (175 C) gezet worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeer appart gerecht
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
132970
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
103
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht