appelbeignets

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:39
Bereidingswijze
Schil en boor de appels uit, snijd ze in niet te dikke plakken. Roer de gezeefde bloem met het bier flink door met een garde zodat er geen klontjes meer in voorkomen. Voeg de eierdooier (niet het eiwit), zout en de slaolie toe aan het mengsel. Flink tot een gladde massa roeren. Neem een vetvrije beslagkom en klop het eiwit vlak voor gebruik op tot een stevig schuim. Spatel het opgeklopte eiwit schuim door het beslag.( voorzichtig spatelen en niet te lang ). Wentel er de vruchten door, leg ze in de hete olie (170 graden) en bak de beignets lichtbruin en gaar.
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet alleen met oud en nieuw lekker.
De appelflappen gaan we maken met bierbeslag, gebruik liefst wat zure appel bijvoorbeeld goudrenetten of bellefleurs. In plaats van appel kunt u ook dunne schuiven ananas, geschilde gehalveerde en in stukjes geneden banaan gebruiken.
Ingrediƫnten
  • 125 gram gezeefde bloem,
  • 1,5 deciliter pils of oud bruin,
  • 1 eierdooier,
  • 1 eiwit,
  • 3 gram zout,
  • 3 zure appels,
  • olie.
  • Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    132969
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    4067
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    7
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje