Bereidingswijze
Schil en boor de appels uit, snijd ze in niet te dikke plakken. Roer de gezeefde bloem met het bier flink door met een garde zodat er geen klontjes meer in voorkomen. Voeg de eierdooier (niet het eiwit), zout en de slaolie toe aan het mengsel. Flink tot een gladde massa roeren. Neem een vetvrije beslagkom en klop het eiwit vlak voor gebruik op tot een stevig schuim. Spatel het opgeklopte eiwit schuim door het beslag.( voorzichtig spatelen en niet te lang ). Wentel er de vruchten door, leg ze in de hete olie (170 graden) en bak de beignets lichtbruin en gaar.
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet alleen met oud en nieuw lekker.
De appelflappen gaan we maken met bierbeslag, gebruik liefst wat zure appel bijvoorbeeld goudrenetten of bellefleurs. In plaats van appel kunt u ook dunne schuiven ananas, geschilde gehalveerde en in stukjes geneden banaan gebruiken.
De appelflappen gaan we maken met bierbeslag, gebruik liefst wat zure appel bijvoorbeeld goudrenetten of bellefleurs. In plaats van appel kunt u ook dunne schuiven ananas, geschilde gehalveerde en in stukjes geneden banaan gebruiken.
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
132969
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
4067
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht