appelkruimelplaatkoek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:34
Bereidingswijze
De boter, suiker, vanillesuiker en zout in een kom doen en luchtig opkloppen met de mixer. Een voor een de eieren toevoegen en het zelfrijzend bakmeel in twee porties erdoor mengen. Dit deeg uitstrijken op een ingevette bakplaat. Dakpansgewijs de appelschijfjes en de krenten hierover verdelen. Alle ingredienten voor het kruimeldeeg grof door elkaar mengen en dit over de appellaag verdelen. Baktijd:
65 min.

Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijk als je veel visite krijgt
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren
  • 400 g zelfrijzend bakmeel



    Voor de vulling:

  • 1,5 kg appels
  • 1 eetl. citroensap
  • 40 g krenten


    Voor het kruimeldeeg:

  • 200 g harde boter
  • 200 g suiker
  • 275 g bloem
  • mespunt zout
  • 11/2 theel. kaneel
  • Leuke tips
    SERVEREN
    Snijd de plaatkoek in stukken en serveer ze met licht opgeklopte room of creme fraiche.
    VARIATIES
    Gebruik in plaats van appels eens handperen of abrikozen. Vergeet de rozijnen niet!

    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    132968
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    2394
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    20
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    De appels schillen, in schijfjes snijden en mengen met het citroensap en de krenten. Oven voorverwarmen op 175 C
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje