Bereidingswijze
De boter, suiker, vanillesuiker en zout in een kom doen en luchtig opkloppen met de mixer. Een voor een de eieren toevoegen en het zelfrijzend bakmeel in twee porties erdoor mengen. Dit deeg uitstrijken op een ingevette bakplaat. Dakpansgewijs de appelschijfjes en de krenten hierover verdelen. Alle ingredienten voor het kruimeldeeg grof door elkaar mengen en dit over de appellaag verdelen. Baktijd:
65 min.
65 min.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijk als je veel visite krijgt
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
200 g boter op kamertemperatuur
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
4 eieren
400 g zelfrijzend bakmeel 1,5 kg appels
1 eetl. citroensap
40 g krenten 200 g harde boter
200 g suiker
275 g bloem
mespunt zout
11/2 theel. kaneel
Voor de vulling:
Voor het kruimeldeeg:
Leuke tips
SERVEREN
Snijd de plaatkoek in stukken en serveer ze met licht opgeklopte room of creme fraiche.
VARIATIES
Gebruik in plaats van appels eens handperen of abrikozen. Vergeet de rozijnen niet!
Snijd de plaatkoek in stukken en serveer ze met licht opgeklopte room of creme fraiche.
VARIATIES
Gebruik in plaats van appels eens handperen of abrikozen. Vergeet de rozijnen niet!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
132968
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
2394
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De appels schillen, in schijfjes snijden en mengen met het citroensap en de krenten. Oven voorverwarmen op 175 C
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht