apfelstrudel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:29
Bereidingswijze
Rol de stukken deeg een voor een uit op een met bloem bestrooide vaatdoek, bestrijk ze dun met creme fraiche en rek het deeg over de rug van de handen zo dun mogelijk uit. Rek de randen van het deeg met de vingertoppen eveneens zo dun mogelijk uit. Bestrooi ieder stuk deeg met een derde deel van de noten en een derde deel van het appelmengsel.
Rol het deeg met behulp van de doek voorzichtig op en laat het met de naad naar beneden op de braadslee glijden. Doe dit met alle drie de stukken deeg.
Bestrijk de strudels met creme fraiche en schuif ze onder in de combi-oven. Laat ze op 360 W en 220/200 graden Celsius circa 30 minuten bakken, tot de bovenkant goudbruin is. Bestrijk ze dan met het restant van de creme fraiche.
Serveer de appelstrudel heet of afgekoeld.
Bestrooi met poedersuiker en geef er een vanillesaus bij.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een oostenrijkse lekkernij gebakken in de combi- magnetron.
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
  • 250 gram bloem

  • 2 eetlepels plantaardige olie

  • 1 mespunt zout

  • 1 ei

  • 0,125 liter water



    Voor de vulling:


  • 2 kilogram appels

  • citroen: sap en geraspte
  • schil
    50 gram rozijnen

  • 75 gram suiker

  • 100 - 150 gram creme fraiche

  • 50 gram gemalen hazelnoten

  • boter (of bakvast papier)

  • bloem (voor het uitrollen



    Voor de ganering:


  • poedersuiker

  • vanillesaus

  • Hulpmiddelen & keukengerei
    Leuke tips
    Tip
    De strudel wordt nog knappiger, als het deeg voor en na het oprollen met vloeibare boter wordt bestreken.
    De appels voor de vulling kunnen worden vervangen door 1,5 kilogram kersen. Ontpit de gewassen kersen en meng er 125 gram suiker door.
    Voedingswaarden
    Per persoon 2200 kJ of 520 kcal.
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    132967
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    560
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    4
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Kneed de bloem, 1,5 eetlepel olie, het zout en het ei tot een deeg. Kneed er scheutje voor scheutje zoveel water door tot het deeg glad en elastisch is, maar niet plakt. Verdeel het deeg in drie porties en bestrijk ze met het restant van de olie.
    Wring een natgemaakte vaatdoek goed uit. Laat de doek op 600 W in 2-3 minuten in de combi-oven heet worden.
    Leg de doek over het deeg en laat het zo minstens 30 minuten rusten. Daardoor wordt het deeg elastisch en kan beter worden opgerekt.
    Rasp intussen de geschilde en van klokhuizen ontdane appels grof en schep er het citroensap door om verkleuren te voorkomen.
    Week de rozijnen in kokend water en laat ze goed uitlekken.
    Meng de rozijnen met het citroensap en de suiker door de geraspte appels.
    Laat de creme fraiche in een magnetronbestendige kom op 600 W in circa 1 minuut vloeibaar worden.
    Bestrijk de braadslee royaal met boter of bekleed hem met bakvast papier.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje