Hartige Taart met Prei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:23
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225C. - Bestijk de vorm met boter. Doe het korstdeeg in de vorm. - Kook de prei in een beetje water gaar. Laat de spekjes even in een pan bakken. - Klop de eieren los, meng ze met de room, de yoghurt en de peterselie. Kruid naar smaak met peper en nootmuskaat. - Vul de met deeg beklede vorm : leg eerst de spekjes op de bodem, doe vervolgens de prei en de kaas door elkaar in de vorm en schenk het eimengsel daarover. - Zet de vorm vrij onderin de oven en laat 10 minuten bakken. Verlaag de temperatuur naar 175-200C en laat de quiche nog een 40 a 50 minuten bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke quiche, waarbij je de prei ook kan vervangen door champignons, uien of een groente naar keuze.
Ingrediƫnten
300g korstdeeg (zie mijn recept voor Eenvoudig Korstdeeg) - 200g prei, in schijfjes gesneden - 150g mager ontbijtspek, in stukjes gesneden - 150g belegen kaas, grof geraspt - 3 eieren - 1/8 l slagroom - 1 eetlepel yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - peper - nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
quiche- of vlaaivorm met een diameter van ongeveer 26 cm
Leuke tips
Serveer met een frisse salade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
132966
Homepage ID
11310
Smaak
N
Teller
4346
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
42
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
greet