appeltaart van oma Betsie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/29/1999 - 12:13
Bereidingswijze
Boter, bloem, zout, basterdsuiker, citroenrasp en een 1/2 ei met de keukenmachine tot een samenhangend deeg kneden. Een kwart van het deeg apart houden. De helft van het resterende deeg gelijkmatig in de vorm uitdrukken. De andere helft van het deeg gebruiken om de zijkanten te bekleden (rollen vormen en deze tegen de zijkant uitdrukken). De appels schillen en met de keukenmachine fijnsnipperen of met de hand in blokjes snijden. Het citroensap, suiker en kaneel erdoor mengen. De deegbodem met maizena bestrooien. De vorm met de helft van het appelmengsel vullen. De krenten en rozijnen erover strooien. De rest van het appelmengsel daarover verdelen. Het apart gehouden deeg in reepjes van 0,5 cm dik snijden. De reepjes kruisgewijs over de vulling leggen en tenslotte nog langs de buitenrand, goed aandrukken. De deegreepjes met losgeklopt ei bestrijken. De vorm iets onder het midden in de oven zetten en de appeltaart gaar en bruin bakken. Baktijd:
50-60 min.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
appeltaart zoals mijn oma die maakte
Ingrediƫnten
Voor de vulling:
  • 750 g harde zure appels
  • 1 citroen
  • 40 g suiker
  • 1 theel. kaneel
  • 25 g krenten
  • 25 g rozijnen
  • 2 eetl. maizena


    Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g basterdsuiker
  • 175 g boter
  • 1/2 theel. zout
  • 2 x 1/2 ei

  • Leuke tips
    SERVEREN
    De taart laten afkoelen op een rooster en enkele uren later in punten snijden.

    VARIATIES
    Meng eens twee eetlepels sinaasappelsap door de appelvulling of voeg wat gehakte noten toe.
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    132964
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    771
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    10
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    De springvorm met boter bestrijken. Citroenschil raspen en daarna citroen uitpersen. oven voorverwarmen op 200 C
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje